In anul 1956 Dr. Seiuemon Inaba a fondat compania FANUC dezvoltand pentru prima data in istoria tehnologiei un motor comandat prin comanda numerica folosit la o masina unealta, iar de-a lungul timpului compania japoneza a devenit lider mondial in productia de roboti si masini cu comanda numerica. Se diferentiaza de ceilalti producatori prin faptul ca toata productia se realizeaza in-house avand astfel control asupra calitatii produselor.

Compania germana reprezinta unul dintre liderii mondiali in dezvoltarea sistemelor industriale automatizate fiind un acerb sustinator al Industriei 4.0.

KUKA a dezvoltat in 1971 prima linie automatizata cu roboti industriali pentru industria automobilelor, iar in anul 1973 primul robot industrial in sase axe comandate electromecanic. In anul 2007 a intrat în Guiness Book of Records deoarece a scos pe piata robotul in sase axe cu cel mai mare payload.

Staubli este o companie elvetiana fondata in anul 1892 care de-a lungul timpului s-a dezvoltat pe trei mari domenii, avand produse inovatoare: conectori, roboti, masini pentru textile.

 

In anul 1982 au inceput sa se dezvolte in domeniul robotilor industriali promovand ideea de colaborare om-robot. Compania a dezvoltat in acest sens programe inovative astfel încat robotii pot asista operatorii umani in cele mai dificile aplicatii automatizate.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi detalii legate de celulele robotizate.

Te tinem Informat

Promitem sa nu te te bombardam cu mailuri!

Aplica pentru job